Кадър: БНТВсеки един протест в здравния сектор е притеснителен и ние гледаме

...
Кадър: БНТВсеки един протест в здравния сектор е притеснителен и ние гледаме
Коментари Харесай

Бойко Пенков: Целенасочено и устойчиво търсим решение на проблемите в здравеопазването

Кадър: Българска национална телевизия

Всеки един протест в здравния сектор е стеснителен и ние гледаме доста съществено на него. Още от предходната година вършим разбор на проблемите в бранша. Това сподели зам.-министърът на опазването на здравето Бойко Пенков в  предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия.

Правителството и Министерството на здравеопазването целеустремено и стабилно търсят решение на проблемите в опазването на здравето, безапелационен е Пенков.

Той добави, че част от проблемите с възнагражденията на медиците ще се решат с новия бюджет. „ Вървим крачка по крачка и считаме, че ще се случи. Бяха отпуснати 36 милиона лв. за нарастване на приходите в общинските лечебни заведения, с 50 милиона се усилиха редица клинични пътеки. Това ще се усети още в идния месец “, акцентира зам.-здравният министър и прикани за самообладание.

„ Когато работодатели и синдикати подписаха групов трудов контракт, той мигновено стана наложителен за всички - държавни и частни лечебни заведения “, по този начин той отговори на въпрос за митингите на медици, работещи в частни лечебни заведения. Пенков добави, че очевидно има спор с управлението в такива случаи.

„ Държавата влага доста. Един от целите ни е лекуването на хората. Единственото нещо, което не беше равностойно на европейските ни сътрудници, беше размерът на възнагражденията, само че имам вяра, че ще наваксаме “, счита Бойко Пенков.

Той предизвести, че би трябвало да има уравновесен метод при нарастването на приходите на медицинските експерти. „ На доста места той е открит. Най-младите лекари стартират с две минимални заплати най-малко, които страната обезпечава. Това доста ще облекчи нещата в лечебните заведения и ще даде опция за пренасочване на средства за нарастване на заплатите “, сподели зам.-здравният министър.

„ Има обезверени хора, които са се отдали на специалността и са работили макар несгодите. Мисля, че в никакъв случай няма да загубим тези хора, които всеки ден се раздават в работата си. Именно те ще обучат младите сътрудници “, счита той.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР